Стъклописи и витражи

Стъклописите се наричат от някои хора  и витражи. Оригиналните витражи, които сме виждали най-често в катедралите представляват цветни рисунки на стъкло. За изработката са необходими цветни парчета стъкла, които се подреждат в мозайка и изобразяват различни фигури.

Технологията за изработката на витража е сложен и дълъг процес. За закрепването на парченцата  стъкло се използва рамка от олово с двоен 

П-образен профил, наречен шпросна. Мекото олово се обработва лесно и позволява стъклата да се закрепят плътно, без опасност да бъдат спукани от напрежението на металната рамка.

Стъклописа е много близък до витража.Разликата е в техниката на изпълнение и най-вече в цената. Стъклописа е достъпен за всеки който харесва ефектите на светлината. Ефекта и от витража и от стъклописа е невероятен и уникален. Може да се каже и още , че стъклописа представлява рисунка върху стъкло.И когато светлината премине през нея усещането в помещението е нещо което човек не може да опише. Еферия от различни цветове които променят усещането на човека докато той просто си стои и се наслаждава на красотата от цветовете. Можете да си направите това удоволствие което ще бъде   направено индивидуално само за вас.

   

 Тагове.: стъклопис, витраж, арт,изкуство,рисунка на стъкло, за дома, art, stained  glass, vitrail, painted glass,

Пишете ми!

Click to refresh

2021  Tattoo Studio Kristi, Varna  
Web studio webpsy.eu