Как да съхраним татуировката си - статия на Тату Студио Кристи, град Варна

Каквo трябва да знаем за съхранението на новата си татуировка? Какви правила трябва да спазваме, за да запазим цвета   възможно най - качествен? Колко важно е правилното съхранение на татуировката?

Отговорите  на тези въпроси крият в себе си нещо много важно, а именно - това татуировката ни да изглежда перфектно,   с красиви, ярки цветове, не    зависи само от татуиста! Зависи от грижите, които полагаме след това за татуса.

Ето и основните правила, които е задължително да спазваме:

1. Пресният татус се намазва с професионален крем за лечение на пресни татуировки,който можете да си закупите от студиото.Цената му е 10лв. за 50 мг.,и 15 лв . за 100 мг. - професионален крем на Easy - tattoo. Крема и френски и е най-доброто на пазара.Ако случайно е изчерпан тук в студиото  можете да си направите поръчка и аз ще го поръчам.

2. Опаковайте татуировката с домакинско стреч фолио - то ще я запечата и предпази от замърсяване докато е съвсем прясна.Важно е да се знае, че максималния срок за престой с фолиото е 2 часа. Раната трябва да диша.

3. След отстраняване на фолиото измийте раната с мокра длан и антибактериален сапун. Отделяната лигава слуз с цвета на татуса не трябва да ви притеснява,организма отделя лимфа, която е оцветена от боята на татуировката! Намажете отново с препоръчаното мазило.

4. В никакъв случай не оставяйте татуировката суха! Мажете я толкова често, колкото е необходимо. Сухата татуировка е неправилно съхранявана татуировка.  Следствието от това може да е пагубно за цветовете - вината ще е ваша, не на   татуиста!

5. Важно е да знаем, че татуировката се бели между 10 и 15 дни. Същевременно през тези дни ние не трябва да спираме да я мажем по абсолютно същия начим, както описах по - горе. Препоръчвам татуса да не се измива повече, освен след премахване на фолиото. Преди баня я мажете обилно, за да може водата да се стича без да се задържа.

Абсолютно важно е да се знае, че трябва да пазите раната от пряка слънчева светлина. Триенето в дрехите също оказва пагубно въздействие върху цвета - предотвратявайте го колкото можете.

За татуировки върху глезени може да се напише отделна статия, но искам да вметна, че те искат един съвсем различен начин на съхранение! Ако татуирате глезена си се пригответе за поне 5 дни пълен покой на крака,  без никакви обувки и чорапи!

В противен случай ще загубите цветовете, а за това вината ще е ваша, не на татуиста! В основни линии това е, което трябва да се знае и спазва, за да остане татуировката ви ярка и жива максимално дълго. Запомнете - съхранението на татуса е важно точно толкова, колкото и направата му! То зависи вече от вас!

тагове:студио за татуировки варна

Пишете ми!

Click to refresh

simpleForm2
2019  Tattoo Studio Kristi, Varna  
Web studio webpsy.eu